Stream Het Of Sla Het Over

'The Disappearance' WGN America Review: streamen of overslaan?

Welke Film Te Zien?
 

De vlekkerige geschiedenis van WGN America met originele scriptseries ging meer over hun besluiteloosheid over wat voor soort strategie ze moesten volgen, dan over de kwaliteit van de shows die ze in opdracht of gekocht hebben. De laatste tijd hebben ze goede shows uitgezonden die zijn gemaakt voor Canada en andere landen, maar zelfs daar is hun programmeerstrategie een hoofdbreker geweest. Voorbeeld: De verdwijning , die in 2017 werd gemaakt voor CTV en een jaar geleden op WGNA werd uitgezonden. Het maakt eindelijk zijn debuut in de Verenigde Staten; was het het wachten waard?

DE VERDWIJNING : STREAM HET OF OVERSLAAN?

Openingsschot: Een shot van de buitenkant van een basisschool. Binnen is een meisje haar presentatie aan het afronden over de mensen van een bepaalde cultuur. Dan staat een jongen op en laat de leraar hem helpen met het ophangen van een kaart van zijn buurt.De kern: De jongen, Anthony Sullivan (Michael Riendeau) ziet eruit alsof hij veel onderzoek en detail in dit project heeft gestopt, waar hij besluit de cultuur van zijn buren te bestuderen. Maar dan zien we dat hij dingen heeft opgegraven zoals afgedankte rekeningen, en dan geeft hij foto's door die hij stiekem heeft gemaakt van buren die dachten dat ze privé waren. Afgewisseld met de reactie van zijn leraren en klasgenoten, zien we Anthony rondsluipen met zijn oude Polaroid en die foto's maken.Anthony is een slimme jongen die niet houdt van de gebruikelijke dingen die andere kinderen van zijn leeftijd leuk vinden; veel daarvan wordt aangemoedigd door zijn grootvader Henry Sullivan (Peter Coyote), een gepensioneerde rechter en voormalig officier van justitie. Sinds zijn vrouw Maggie stierf, verhuisde hij naar het huis naast waar Anthony woont met zijn vader Luke (Aden Young) en hij bezoekt de hele tijd. Nog een rimpel: Luke en Anthony's moeder Helen (Camille Sullivan) zijn sinds een jaar gescheiden en is op weg om te scheiden. Dus het is een moeilijk jaar geweest voor de jongen.

Terwijl we Luke en zijn vader zien worstelen over hoe we Anthony's nieuwsgierigheid kunnen aanmoedigen, zien we ook flashbacks waarin Anthony onuitgenodigd in het huis van iemand anders is. Henry heeft het gevoel dat Luke al een tijdje geen vader meer is en dat de scheiding meer van invloed is op het kind dan Luke en Helen beseffen.Dit is toevallig ook de avond voor Anthony's verjaardag, en Henry heeft de jaarlijkse speurtocht opgezet, met aantekeningen met tekeningen als aanwijzingen voor waar de volgende aanwijzing is. Maar de avond ervoor geeft Henry Anthony een foto van een jonge Maggie toen ze natuurkundestudent was, en vertelt hij over het verhaal van hoe ze elkaar ontmoetten. Alleen, het is een witte leugen. Henry liep niet de verkeerde kamer binnen en ontmoette haar; zij was een slachtoffer van verkrachting en hij vervolgde de zaak, zoals we zien in flashbacks. Door de verkrachting raakte ze zwanger, en nadat hij voor haar viel, stemt Henry ermee in om voor de baby te zorgen - een gezonde jongen - alsof het zijn eigen baby is. Dus nu is er minstens één geheim dat de Sullivans hebben: Luke's biologische vader is een verkrachter.

Op zijn verjaardag gaat Anthony duizelig op pad na school om de speurtocht te beginnen. Maar hij komt niet op tijd terug voor zijn verjaardagsfeestje. Zijn ouders, die hun scheiding die dag hebben afgerond, beginnen in paniek te raken en Henry gooit zijn gewicht rond om een ​​bepaalde detective, luitenant-rechercheur Susan Bowden (Micheline Lanctôt), over de zaak te krijgen. Het lijkt alsof hij verdween tussen stap 2 - bij Maggies graf - en 3, bij de plaatselijke kerk. Uiteindelijk worden Anthony's fiets en camera gevonden in het bos en begint het echte mysterie.Onze mening: De verdwijning heeft een omslachtige route naar de Amerikaanse televisie gehad. Oorspronkelijk geproduceerd voor CTV in Canada, werd de miniserie eind 2017 naar het noorden uitgezonden met goede kijkcijfers. WGN America zou het in juli 2018 uitzenden, waarna hun programmeerstrategie veranderde, weg van het originele scripttarief. Gelukkig zagen ze een kans om het een jaar later uit te zenden, want, hoewel verre van perfect, is de show een vermakelijke zomerse afleiding die precies op de goede plek zit tussen een hersenloos netwerkprocédé en een zwaar prestige-drama.

Het helpt dat showrunner Joanne Forgues het gepast vond om Coyote als Henry Sullivan te casten. Hij is op het punt in zijn carrière gekomen dat mensen hem waarschijnlijk meer kennen van zijn reclame- en documentaire voice-overs dan van zijn acteerwerk, maar Coyote geeft Henry een aanwezigheid die nodig is in een show als deze, waar gaten in de plot meer in het oog springend zouden worden omringd. door mindere prestaties. Young, die de meesten van ons voor het laatst hebben gezien Rectificeren , doet zijn gebruikelijke goede werk door een sombere kerel te spelen die gewoon worstelt om een ​​goede vader te zijn voor zijn ongewone zoon. Sullivan is ook prima als Helen, maar op dit moment is het spelen van de bezorgde moeder behoorlijk beperkend.

Maar deze show komt waarschijnlijk neer op Coyote en Young, en de geheimen die Henry zijn hele leven voor Luke heeft verborgen. Zoals we zagen tijdens hun betoog nadat Anthony in de problemen kwam voor zijn project, zullen de problemen tussen hen het meest interessante drama in de serie creëren. We weten niet zeker hoeveel we nog meer van Riendeau als Anthony zullen zien in de serie van zes afleveringen, maar hij deed het goed als de begaafde en creatieve jongeman; we denken gewoon niet dat de show in de volgende afleveringen zo veel over hem zal gaan als in de eerste.

Foto: WGN Amerika

Seks en huid: Niets. Zowel Luke als Helen gaan uit met anderen - Luke met Anthony's leraar en Helen met haar baas - maar in de eerste aflevering zag je deze mensen flirten en sms'en over dates.

Afscheidingsschot: Terwijl onderzoekers zich verspreiden in het park waar Anthony's fiets wordt gevonden, zien we de foto van een Sullivan-familie in gelukkiger tijden.

Sleeper Star: Joanne Kelly speelt Catherine, de coole tante van Anthony. Er zal duidelijk veel spanning zijn tussen haar en haar vader Henry en broer Luke, dus hopelijk is er meer aan haar karakter dan alleen het coole tante-ding. We hielden echter van de paar scènes waarin ze zich bevond.

Meer:

De meeste Pilot-y-lijn: Waarom zouden de Sullivans in vredesnaam hun scheiding afronden op de verjaardag van hun zoon, zelfs als ze het hem niet vertellen? Waarom zou u het niet gewoon een dag verplaatsen? Voelt als een bedenksel.

Ook is Henry's geschenk aan Anthony een encyclopedie. Als Helen vraagt ​​waarom, aangezien er zoiets is dat internet heet, gaat Henry tekeer: de antwoorden natuurlijk, maar het is het onderzoek dat ertoe doet. Hoe kan een jongen zich iets herinneren dat hij met één klik vindt? Ik denk dat het te verwachten is; mensen lijken tegenwoordig niet meer de moeite te doen. Wat een overgang, van een verhandeling over encyclopedieën naar een tirade over de scheiding van de Sullivan.

Onze oproep: STROOM HET. Zoals we al zeiden, De verdwijning heeft een behoorlijk aantal plotgaten, maar de uitvoeringen van alle hoofdrolspelers zullen je interesse vasthouden.

gebaseerd op een waargebeurd verhaal netflix

Joel Keller ( @joelkeller ) schrijft over eten, entertainment, ouderschap en techniek, maar hij houdt zichzelf niet voor de gek: hij is een tv-junkie. Zijn schrijven is verschenen in de New York Times, Slate, Salon, VanityFair.com, Playboy.com, Fast Company's Co.Create en elders.

Stroom De verdwijning op WGN America