dominique doorn

Hoe 'Black Panther: Wakanda Forever' Disney+'s Riri Williams Show 'Ironheart' opzet

Welke Film Te Zien?
 

Er is nog nooit een franchise geweest zoals die van Marvel Studios in de afgelopen 14 jaar. Wat begon als een onderling verbonden reeks speelfilms, is uitgebreid met een steeds groter aantal Disney+-originelen die, dankzij de langere looptijden van televisie, personages en concepten op geheel nieuwe manieren kunnen verkennen. Nu informeren de films en tv-programma's elkaar, waarbij de een de ander informeert en vice versa, enz. Dat blijkt uit Black Panther: Wakanda Forever , een Marvel-film die net in de bioscoop is geopend - en er komt al een soort vervolg aan.

Dat vervolg is Ijzeren hart , een Disney+ televisieserie rond Riri Williams ( Dominique Thorne ), de briljante MIT-student die wordt meegesleurd in de brouwende oorlog tussen Wakanda en Talokan. Dus, wie is Riri Williams, wat is haar rol in? Wakanda voor altijd , en wat staat haar te wachten als ze het hoofdpersonage van haar eigen show wordt? Blijf lezen voor meer informatie — en SPOILERS vooruit.Wie is Riri Williams?

Riri Williams is een 19-jarige student aan het Massachusetts Institute of Technology, of MIT. Ze komt uit Chicago, waar ze opgroeide met het werken aan auto's met haar vader - wat meer schattig dan buitengewoon klinkt totdat je ontdekt dat ze zoiets was als drie jaar oud en knutselen aan een motor. Nu ze op de eerste school voor technische en wetenschappelijke studies zit, besteedt ze haar vrije tijd aan het werken aan haar eigen Iron Man-pak... en verdient ze veel geld door huiswerk te maken voor andere studenten.In de strips werd Riri Williams gemaakt door Brian Michael Bendis en Mike Deodato en geïntroduceerd in 2016 Onoverwinnelijke Iron Man #7. Haar stripboekverleden verschilt enigszins van wat we leren in Wakanda voor altijd ; in de strips stierf Riri's vader kort na haar geboorte en ze werd op 11-jarige leeftijd toegelaten tot MIT.

Foto: Marvel Studios

Wat is de rol van Riri Williams? Wakanda voor altijd ?

Voor een klassenproject vond Riri technologie uit die vibranium kon volgen - dus natuurlijk nam de Amerikaanse regering die plannen en zette ze in gebruik zonder Riri's toestemming of medeweten. De VS gebruikten deze technologie om vibranium buiten Wakanda in de Atlantische Oceaan te vinden - vlak bij de verborgen stad Talokan. Namor en de rest van zijn mensen waren niet erg blij met het feit dat mogelijk honderden jaren dekking werd opgeblazen, dus het vinden en doden van de wetenschapper die deze technologie had bedacht, werd hun primaire doel. Zo komt Riri onder de bescherming van Wakanda te staan, waarbij Shuri, Nakia en koningin Ramonda allemaal hun steentje bijdragen om haar te beschermen tegen de meedogenloosheid van Namor.Hoe werkt? Wakanda voor altijd opgericht Ijzeren hart op Disney+?

Wakanda voor altijd draagt ​​haar steentje bij door Riri Williams haar eerste echte superheldenavontuur te bezorgen. Ze mag haar zelfgemaakte harnas aan het werk zetten tijdens haar gewaagde ontsnapping uit de FBI in Boston, en dan bouwt ze een nieuw pak met Wakandan-technologie dat vervolgens van gepantserde teen tot gevleugelde teen gaat met Namor. Ze wordt ook ontvoerd en korte tijd gevangen gehouden in Talokan en overleeft een dodelijke terroristische aanslag op Wakanda. SPOILER ALERT binnen een SPOILER ALERT — maar koningin Ramonda sterft nadat ze Riri van de verdrinkingsdood heeft gered. Dit is een van de meest intense MCU-debuten die een personage ooit heeft gehad. Spider Man had het makkelijk .

Foto's: Marvel Studios

Aan het einde van Wakanda voor altijd , keert Riri terug naar een schijn van haar status-quo. Ze laat haar naam zuiveren bij de FBI en stapt aan boord van een vlucht terug naar MIT. Shuri - nu de Black Panther en koningin van Wakanda - vertelt haar dat ze dat pantser dat ze heeft gebouwd moeten behouden, waarschijnlijk omdat het vol zit met Wakandan-technologie en vibranium. Maar hey - Shuri toont haar waardering door de auto van Riri's vader te herbouwen, die werd vernietigd tijdens de strijd tegen Attuma en Namora in Boston.Wat zal er gebeuren in Ijzeren hart op Disney+? Wat weten we over? Ijzeren hart ?

Ijzeren hart gaat eind 2023 in première op Disney+ en bestaat uit zes afleveringen. In de serie keert Riri terug naar MIT met een eigen superschurk om mee om te gaan: Parker Robbins (gespeeld door Hamiltons Anthony Ramos), je normale alledaagse crimineel die toevallig ook een demonische kap bezit die hem superkrachten geeft. Het is wetenschap versus (demonische) spiritualiteit!

Hoewel er nog geen trailer is uitgebracht, beeldmateriaal werd getoond op de D23 Expo . Hier is ons overzicht van wat we zagen in de kamer waar het gebeurde:

Ijzeren hart (2023): Het publiek kreeg een voorproefje van de Disney+ serie Ijzeren hart na Wakanda voor altijd , passend aangezien de film hoofdpersonage Riri Williams (Dominique Thorne) introduceert. De sizzle-reel begint in een studentenhuis, M.I.T., met Riri die in een verborgen microfoon in haar ketting spreekt. Het is erg hightech, maar haar adviseur (of professor of decaan) gespeeld door Jim Rash (die zijn rol van Burgeroorlog ) zegt dat ze niet het enige genie is bij M.I.T. Wanneer Riri te horen krijgt dat wat ze aan het bouwen is belangrijk is, antwoordt ze met: 'Nee, het is' iconisch .” Ze bouwt haar eigen harnas, 'zoals het zijne, maar beter.' De keerzijde van de trailer concentreert zich op Anthony Ramos 'Parker Robbins, een schurk op straatniveau die een mystieke, demonische kap krijgt. Hij verzamelt een leger criminelen en rekruteert ze met geld dat nog in bibliotheekboeken staat. De Hood is net zo charismatisch als Riri Williams. De sfeer is erg koel. Zoals Kevin Feige opmerkte tijdens het panel, Ijzeren hart wordt de grootste strijd tussen magie en technologie die we tot nu toe in de MCU hebben gezien.

Black Panther: Wakanda Forever draait nu in de bioscoop.