Netflixen zet een nieuwe stap in zijn missie om het delen van wachtwoorden te voorkomen - dit keer door abonnees toe te staan op afstand uit te loggen bij een apparaat. De nieuwe functie, die vandaag wordt gelanceerd, heet Accounttoegang en apparaten beheren en geeft gebruikers de mogelijkheid om eenvoudig uit te loggen van hun Netflix-account als ze ergens anders zijn ingelogd.
In een bloggen Netflix kondigt het nieuws vandaag aan en introduceert de functie als een tijdige toevoeging gericht op vakantiereizigers die een beetje feestelijke kost willen streamen terwijl ze vrienden of familie bezoeken. De streamer zegt: “Met het drukke vakantieseizoen voor de deur, zullen veel van onze leden onderweg zijn en Netflix kijken waar ze ook heen reizen om familie en vrienden te zien. Inloggen op je account terwijl je in een hotel of zelfs bij een vriend thuis bent, is gemakkelijk en intuïtief, maar veel mensen vergeten dan uit te loggen.”
Voer Accounttoegang en apparaten beheren in, waarmee 'u alle recente apparaten kunt bekijken die vanuit uw account zijn gestreamd en u met slechts één klik kunt uitloggen bij specifieke apparaten', aldus Netflix.
Netflix beweert dat de functie, die online beschikbaar zal zijn, plus via iOS en Android, 'veelgevraagd' is.
Natuurlijk, hoewel gebruikers ongetwijfeld willen bepalen wie hun accounts gebruikt en wanneer, komt de functie ook duidelijk ten goede aan Netflix, dat onlangs heeft gewerkt aan het verminderen van het probleem met het delen van wachtwoorden.
Volgens Verscheidenheid , heeft de streamer 'geschat dat wachtwoorden in strijd met zijn regels worden gedeeld met meer dan 100 miljoen niet-betalende huishoudens wereldwijd', een aantal dat meer dan 30 miljoen huishoudens in alleen de VS en Canada omvat.
Voordat u Accounttoegang en apparaten beheren uitrolt, Netflix heeft profieloverdracht geïntroduceerd in oktober, waarmee abonnees gebruikers van hun account naar afzonderlijke, betaalde accounts kunnen verplaatsen.