Oscar 2022 Snubs en verrassingen, van Lady Gaga tot Denis Villeneuve

Welke Film Te Zien?
 
Mogelijk gemaakt door Reelgood

De Oscar-nominaties voor 2022 zijn er, en als er één ding is waarop je kunt rekenen in deze wereld, dan is het wel de Academy of Motion Picture Arts and Sciences die filmliefhebbers boos maakt.wanneer begint de nieuwe dexter

De nominaties voor de 94e jaarlijkse Academy Awards zijn dinsdagochtend bekend gemaakt door Leslie Jordan en Tracee Ellis Ross, die je kunt bekijken op de Oscars YouTube-pagina . Films die in aanmerking komen voor de Oscars van 2022 zijn titels die zijn uitgebracht van 1 maart 2021 tot 31 december 2021 en die minimaal 7 dagen lang in de bioscoop moeten draaien.Hoewel bioscopen opnieuw opengingen, was 2021 opnieuw een raar jaar voor films, omdat de wereld worstelde om zich aan te passen aan weer een jaar van de COVID-19-pandemie. Er werden meer films met een groot budget rechtstreeks op streaming uitgebracht dan ooit tevoren, mede dankzij de volledige filmreeks van Warner Bros. 2021 die op HBO Max werd uitgebracht. Maar streamingstudio's zoals Netflix en Apple hadden ook genoeg titels in de mix, waaronder Netflix's Best Picture-favoriet, De kracht van de hond met 12 nominaties, waardoor het weer een streaming-confrontatie is bij de Oscars van 2022.

Lees verder voor een overzicht van de Oscar-snubs en verrassingen van 2022, en vind de lijst met Oscar-nominaties voor 2022 hier.

OSCAR 2022 SNUBS:

Lady Gaga voor Huis van Gucci: De Kleine Monsters zullen niet blij zijn te horen dat, ondanks haar naam bovenaan elke lijst met voorspellingen voor Beste Actrice, de Academie Lady Gaga afkeurde voor haar optreden als Patrizia Reggiani in het biografische misdaaddrama. Huis van Gucci. Ik denk dat de Academie de vader, zoon en het huis van Gucci niet aanbidt. Jammer!Denis Villeneuve voor Duin : Hoewel het sci-fi-epos van Villeneuve Duin verschillende nominaties kreeg, waaronder die voor beste film, kreeg Villeneuve zelf geen knipoog voor beste regisseur. Stiekem denk ik dat het komt omdat de Academy-leden te bang zijn om zijn naam live uit te spreken.

Ruth Negga voor passeren : Een van de meest flagrante snubs van het jaar moet het falen van de Academie zijn om Ruth Negga te nomineren voor passeren , Netflix' dromerige zwart-witbewerking van Nella Larsens beroemde gelijknamige roman uit 1929. Ik kan alleen maar aannemen dat de Academie deze film heeft gemist, anders zouden ze Negga zeker hebben genomineerd voor haar optreden als Clare Bellew, een Afro-Amerikaanse vrouw van gemengd ras die opgroeide in Harlem, maar als volwassene overging in de blanke samenleving.Aaron Sorkin voor De Ricardos zijn : Als Aaron Sorkin tegenwoordig een script schrijft, wordt dat script meestal genomineerd voor een Oscar. Helaas voor Sorkin werd zijn script over Lucille Ball en Desi Arnaz dit jaar afgewezen voor Best Original Screenplay.

Jared Leto voor Huis van Gucci : Naast Gaga's afkeuring voor Beste Actrice, kreeg Leto ook de afkeuring voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol als Paolo Gucci in Huis van Gucci. De Academie voelde dit jaar niet echt de Italiaanse trots!

disney plus hulu espn plus

Caitriona Balfe voor Belfast : De meesten gingen ervan uit dat buitenlander ster Caitriona Balfe zou een nominatie krijgen voor Beste Mannelijke Bijrol voor haar rol in Kenneth Branagh's coming-of-age-film over opgroeien in Ierland. En toch, geen dobbelstenen. buitenlander bijenkorf opkomst!

Marlee Matlin voor WACHTRIJ : Hoewel ze niet bovenaan de voorspellingslijsten voor Beste Mannelijke Bijrol stond, hoopte ik dat Matlin erin zou slagen om binnen te sluipen voor haar warme en hilarische optreden in WACHTRIJ . Gelukkig slaagde haar echtgenoot op het scherm in de film, Troy Kotsur, erin een knipoog te krijgen voor de beste mannelijke bijrol.

Jayne Houdyshell voor De mensen : OK, ja, het was een kans dat karakteracteur Jayne Houdyshell genomineerd zou worden voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar fantastische, realistische optreden als arbeidersmoeder in De mensen , de verfilming van het Tony-winnende toneelstuk van Stephen Karam. Maar ik hield nog steeds hoop. Zij verdient!

De verloren dochter voor Beste Foto : Hoewel ik niet had verwacht dat Maggie Gyllenhaals gedurfde en verontrustende drama over de lelijke kant van het moederschap dit jaar op de Academy's Best Picture-lijst zou komen, heb ik toch hoopte. Hiervoor heeft Olivia Colman niet op Jon Bon Jovi gedanst!

OSCAR 2022 VERRASSINGEN:

Kristen Stewart voor Spencer : Toen de eerste trailer viel voor Spencer —met Kristen Stewart als prinses Diana —Twitter was ervan overtuigd dat het Stewarts jaar zou worden voor een Oscar. Maar na matige recensies en misschien een slecht getimede release, viel Stewart op de een of andere manier af als een Oscar-koploper. Desalniettemin slaagde ze er nog steeds in om een ​​nominatie binnen te halen, ondanks het feit dat ze werd afgewezen bij de SAG Awards.

JK Simmons voor De Ricardos zijn : Een enigszins wildcard-nominatie dit jaar was J.K. Simmons krijgt een knipoog voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol als Ik hou van Lucy a acteur William Frawley. (Leads Nicole Kidman en Javier Bardem waren ook genomineerd.)

Steven Spielberg voor West Side Story : In plaats van Villeneuve voor Dune, gaf de Academie de 5e plaats voor Beste Regisseur aan Hollywood-legende Steven Spielberg, voor zijn uitstekende bewerking van West Side Story . Iedereen houdt van een musical!

Drive My Car f of Beste Foto : De Academie wordt langzaam maar zeker beter in het opnemen van niet-Engelstalige films in de categorie beste foto, zoals blijkt uit de recente prijs voor Beste Film voor Parasiet . Dit jaar namen ze het Japanse drama van Ryusuke Hamaguchi op in de Best Picture-race - we zullen zien!

Star Trek-ontdekkingsrecensie

Nachtmerriesteeg voor Beste Foto: Een andere Best Picture-verrassing was de knipoog naar Guillermo del Toro's neo-noir psychologische thriller, Nachtmerriesteeg . The Academy, een eerbetoon aan genrefilms? Het is waarschijnlijker dan je denkt!

De slechtste persoon ter wereld voor Beste Originele Scenario : Het was een aangename verrassing om te zien dat deze uitstekende Noorse romantische komedie van regisseur Joachim Trier, hoopvol voor Beste Internationale Speelfilm, ook in de categorie Beste Originele Scenario terechtkwam.

Vluchten voor beste documentaire, internationale speelfilm en animatiefilm: Hoewel het niet echt een verrassing was dat deze geanimeerde documentaire van regisseur Jonas Poher Rasmussen werd genomineerd voor al het bovenstaande, is het best cool - en ook de eerste keer dat een film is genomineerd voor alle drie die categorieën.

Jessie Buckley voor De verloren dochter : Hoewel er genoeg snubs waren in de categorie beste vrouwelijke bijrol, was er ook een aangename verrassingsknik voor Jessie Buckley, die een jonge Olivia Colman speelt in De verloren dochter. Ze is ook te zien in Netflix's Ik denk aan het einde dingen - houd haar in de gaten!

Horloge De kracht van de hond op Netflix