kerstmis

Stream het of sla het over: 'De meest kleurrijke tijd van het jaar' op Hallmark, een film over kleurenblindheid die niet weet wat kleurenblindheid is

Welke Film Te Zien?
 

De meest kleurrijke tijd van het jaar benadrukt een beroep dat vaak over het hoofd wordt gezien als het gaat om Hallmark-vakantiefilms. Katrina Bowden ( 30 Rots ) schittert als een optometrist die het gewoon niet kan laten om de wetenschapsleraar van haar dochter te helpen zijn kleurenblindheid frontaal onder ogen te zien. Heeft deze film 20/20 zicht, of heb je een paar ooglapjes nodig om er doorheen te komen? Snap je - zodat je je ogen kunt bedekken in plaats van ernaar te kijken? Verder gaan…

kijk nfl donderdagavond voetbal

DE MEEST KLEURRIJKE TIJD VAN HET JAAR : STREAMEN OF OVERSLAAN?

De kern: Katrina Bowden speelt Dr. Michelle Stevens, een optometrist die vermoedt dat er iets aan de hand is met de natuurkundeleraar van haar dochter. Meneer Ryan Tanner (Christopher Russell) is slim, lang en knap - dus waarom raakt hij in de war als iemand hem over kleuren noemt? En waarom heeft hij een hekel aan Kerstmis, zo erg zelfs dat hij alle versieringen uit zijn bedompte klaslokaal heeft verbannen? Michelle weet wat er aan de hand is: Ryan ziet de wereld in zwart-wit. Letterlijk. Hij ziet helemaal geen kleur. Dat is wanneer Michelle een klinische proef tegenkomt voor lenzen die - vingers gekruist - de genetische toestand van kleurenblindheid zullen omkeren.Foto: Keurmerk

Michelle is vastbesloten om de natuurkundeleraar van haar dochter te helpen in deze persoonlijke kwestie die hij tot het uiterste heeft gedaan om voor iedereen verborgen te houden, maar zal hij zich ooit door haar laten helpen? Oh - en Michelle's griezelige ex Mark (Austin Ball) laat haar niet met rust.Aan welke films zal het je herinneren?: Na een seizoen van genre-tartend films en films met groot lacht , dit is een Hallmark-film die veel meer aanvoelt als het Hallmark van de afgelopen jaren. Er is ook een vleugje van 1994 Wonder op 34th Street , re: Michelle's dochter Bailey (Ava Weiss), maar ik laat die connectie aan jou over om te maken.

Prestaties die het bekijken waard zijn: Ava Weiss speelt goed als dochter van Michelle. Deze jongen is brutaal genoeg om een ​​kerstboom te gebruiken in haar presentatie 'waar komen kleuren vandaan', ook al weten alle kinderen dat meneer Tanner een grote oude grijns is.Foto: Keurmerk

Memorabele dialoog: Zei de optometrist tegen de wetenschapsleraar: 'Ik ga je niet opgeven. Ik ben vastbesloten om te helpen, echt waar. Ik hoop alleen dat je besluit me toe te staan.'

Een vakantietraditie: De stad Centerville heeft het gebruikelijke boomverlichtingsevenement, Brighton Elementary School heeft een kerstconcert en de kerk van Michelle's zus heeft een evenement voor het inpakken van cadeautjes. Ryan doet niet aan Kerstmis - maar hij doet nu .Twee tortelduifjes: In plaats van te koppelen De meest kleurrijke tijd van het jaar met een andere film met een vergelijkbaar uitgangspunt uit 2022, is het misschien leuk om die op te volgen met de meest kleurrijke kerstfilm of -special die je maar kunt bedenken. Eerlijk gezegd, dit jaar Geestig of De Guardians of the Galaxy-vakantiespecial zou kunnen werken, net als elke iteratie van De Grinch .

Klopt de titel?: Ik ben helemaal voor elke filmtitel die me aan Andy Williams doet denken.

Foto: Keurmerk

Onze mening: Nou, dat kunnen ze niet allemaal winnaars zijn. Oké - misschien De meest kleurrijke tijd van het jaar zou het beter hebben gedaan in eerdere Hallmark-opstellingen. Vergeleken met alle ambitieus , vreemd , en stijlvol vakantiefilms die we dit jaar van Hallmark hebben gekregen, is echter niet echt te vergelijken. En dat heeft niets met de optredens te maken; l liefde Katrina Bowden in dit soort rollen zien, zo verre van 30 Rocks Cerie. Het heeft er alles mee te maken dat dit verhaal, om eerlijk te zijn, absoluut is krankzinnigheid . Dat is niet noodzakelijk een slechte zaak! De Hallmark-films met wilde motieven en bizarre plotwendingen zijn vaak gedenkwaardig, en De meest kleurrijke tijd van het jaar heeft die zeker.

Als optometrist is Dr. Stevens een totaal los kanon. Ze laat zich door geen enkele persoonlijke of professionele grens weerhouden om te proberen de visie van de natuurkundeleraar van haar dochter te verbeteren. Ze gaat zo ver dat een paar personages - waaronder meneer Tanner - het concept van toestemming bij haar naar voren brengen. Ze gaat absoluut te ver, maar de sympathieke prestatie van Bowden zorgt ervoor dat Dr. Stevens niet in stalkergebied terechtkomt. Het doet ook geen pijn dat alle stalker-energie van de film uitstraalt van Michelle's ex Mark.

waar woont ken jennings?

Maar de echte head scratcher ontvouwt zich in de loop van de film, bijna in slow motion. Uiteindelijk wordt na talloze hints duidelijk dat de film niet weet hoe kleurenblindheid werkt. Meneer Tanner is niet alleen rood-groen of blauw-geel kleurenblind. Hij kan geen kleur zien, alsof zijn hele visie een tv-programma uit de jaren vijftig is. Ik ben niet kleurenblind, maar ik dacht dat het vrij algemeen bekend was dat kleurenblind zijn niet betekent dat je ziet geen kleur . Toegegeven, er is een aandoening die monochromatie wordt genoemd en die het gezichtsvermogen op deze manier beïnvloedt, maar het komt voor bij 1 op de 100.000 mannen. Rood-groene kleurenblindheid komt voor bij 1 op de 12 mannen. Slechts een vluchtige Google-zoekopdracht gaf me die info, en deze grote plotfout had voorkomen kunnen worden door Dr. Stevens - een optometrist - gewoon te laten zeggen: 'Je hebt monochromatisme.' In plaats daarvan zegt ze dat zijn toestand 'nogal acuut' is, wat als een understatement voelt. Deze man is 1 op de 100.000 - letterlijk!

Foto: Keurmerk

Dan zijn er de magische lenzen die alles genezen, ondanks wat virale video's je doen geloven, kleurenblinde mensen niet echt in staat stellen alle kleuren te zien. In plaats daarvan vergroten ze het contrast tussen de kleuren die normaal voor hen als één modderige kleur verschijnen. Maar hey - de lenzen ondergaan klinische proeven. Ik heb geen idee welke medische doorbraken er zijn gemaakt in het Hallmark-filmvers. En nogmaals, misschien begrijp ik sommige feiten verkeerd. Ik ben geen expert, maar ik heb tenminste gegoogled.

Ik kan de magische lenzen zonder twijfel vergeven. Ik heb tenslotte een Hallmark-film gezien waarin a weduwnaar heeft contact met een onsterfelijke heks die in een verhalenboekdorp woont . Magische lenzen die het seizoen voor iedereen helder maken? Zeker! Maar niet wetende hoe kleurenblindheid werkt, is precies datgene waarop het uitgangspunt van de hele film is gebouwd - nou ja, het zorgt voor een zeer gedenkwaardige Hallmark-film, misschien niet zoals de filmmakers het bedoeld hadden.

Onze oproep: SLA HET OVER. En alsjeblieft, leden van de optometrie- en/of kleurenblinde gemeenschap, ik wil meer weten over elke feitelijke fout in de film.