Kookprogramma's

Stream het of sla het over: 'Easy-Bake Battle: The Home Cooking Competition' op Netflix, waar thuiskoks' eenvoudige maar heerlijke gerechten hen veel geld kunnen opleveren

Welke Film Te Zien?
 

Heb je ooit geprobeerd te bakken met een Easy-Bake Oven? De oudere versies gekookt met een gloeilamp; het duurde ongeveer een uur om een ​​browniebeet te maken die aan de buitenkant verbrand was en van binnen nog rauw. Maar het leek nog steeds een cool speeltje, zelfs toen we vroeger opgroeiden en er geen mochten krijgen omdat het 'niet voor jongens was'. Nu heeft Hasbro de naam Easy-Bake gekoppeld aan een Netflix-kookwedstrijd waarin thuiskoks het tegen elkaar opnemen.

EASY-BAKE BATTLE: DE THUISKOKEN COMPETITIE : STROOMEN OF OVERSLAAN?

Openingsschot: Een shot van de set, inclusief enorme ovens met neon eromheen in de vorm van een Easy-Bake Oven. Gastheer Antoni Porowski introduceert de show door te zeggen: 'Ik ben hier om je te laten zien dat lekker eten niet ingewikkeld of luxe hoeft te zijn.'De kern: Drie thuiskoks strijden in elke aflevering, beoordeeld door Porowski en een gastjury; in de eerste aflevering is de gastrechter Kristen Kish van Netflix's Ijzeren baas opnieuw opstarten .In de eerste ronde wordt een dertig minuten snelle uitdaging gegeven door Porowski; bijvoorbeeld een late night snack die gefrituurd is en inclusief kaas en saus. De eerste ronde is een race, dus het idee is om een ​​eenvoudig recept te maken dat zo min mogelijk tijd kost. 'We zijn op zoek naar minder tijd en ingrediënten en naar slimme tijdbesparende hacks', vertelt hij de deelnemers. De eerste twee finishers gaan door naar de tweede ronde.

In de tweede ronde krijgen de koks een soortgelijke opdracht, al worden de koelkasten opgeruimd en hebben ze alleen nog de vriezer en de voorraadkast om mee te werken. De twee koks hebben 60 minuten, met een twist: de hoofdcomponenten moeten worden gemaakt in de enorme 'Easy-Bake Ovens', die slechts 40 van die 60 minuten aangaat. De winnaar van die ronde krijgt $ 25.000 en komt terug in de volgende aflevering; een kok kan mogelijk tot $ 100.000 verdienen als ze blijven winnen.Foto: MET DANK AAN NETFLIX

Aan welke shows zal het je herinneren? Easy-Bake Battle werkt voornamelijk op de Gehakt formaat, met die terugkerende kampioensaanpassing op zijn plaats. Het is niet de eerste show met thuiskoks, maar het is de eerste die de nadruk legt op gemakkelijke, smakelijke recepten.

Onze mening: Als je de vrij voor de hand liggende productplaatsing uit Easy-Bake Battle: de thuiskookwedstrijd, het zou eigenlijk dezelfde show zijn als nu. Het heeft misschien een andere titel en de ovens zouden niet de Easy-Bake Oven-vorm in neon rond hun deuren hebben. Je zou geen speelgoed Easy-Bake Ovens op de set zien. Maar het doel van het spel zou hetzelfde zijn: thuiskoks die comfortvoedsel maken met behulp van thuiskookhacks.Dus, wat voegt het geld van Hasbro toe aan de procedure? We weten het niet zeker. Er zijn een aantal goede gastrechters, de meeste met Netflix-connecties, maar de set ziet eruit als een vrij standaard kookwedstrijdset, en de ingrediënten die beschikbaar zijn, zijn dingen die letterlijk zijn gekocht bij de lokale Whole Foods en Trader Joe's. We hebben het hier niet over dure stukken vlees of truffels die 100 dollar per stuk waard zijn.

De meeste mensen kennen Porowski van Queer Eye , en hij brengt dezelfde combinatie uit die show: heel veel foodie-ernst en genoeg humor en performatieve persoonlijkheid om ervoor te zorgen dat de zaken in beweging blijven in de tijd dat hij en de gastrechter kijken hoe de koks hun ding doen.

De 'hacks' die de thuiskoks bieden, zijn soms handig - zoals wanneer iemand Parmezaanse goudvis verpletterde omdat er geen verse parmezaanse kaas beschikbaar was - en sommige waren vrij duidelijk voor iedereen die thuis iets heeft gekookt. De deelnemer die aardappelen in de magnetron heeft gebakken, kan er bijvoorbeeld uitzien alsof hij iets speciaals doet, totdat je je realiseert, zoals onze significante ander opmerkte, dat elke magnetron een knop voor gebakken aardappelen heeft.

We zijn een beetje geïntrigeerd door de terugkerende kampioensrimpel, omdat we niet zeker weten hoe het werkt. Als Porowski zegt dat een kok tot 100.000 dollar kan winnen, betekent dat dan dat hij vier keer kan winnen en dan moet vertrekken? Of is er een finale waarin ze strijden? Hoe dan ook, die rimpel scheidt dit van het gebruikelijke Gehakt- stijlwedstrijdshow, omdat het iemand die de uitdagingen heeft ervaren, tegenover mensen plaatst die nieuw zijn in het proces.

Geslacht en huid: Foto's van voedselporno.

Afscheidsschot: De winnaar wint en iedereen viert feest met kleine brownies gemaakt in echte Easy-Bake Ovens. We zien scènes uit het seizoen.

Slaapster: We geven dit aan Haley, die zwanger was van een tweeling toen dit werd gefilmd, met een 18 maanden oude dochter thuis. Met 3 kinderen onder de 2 jaar durven we te wedden dat deze geweldige thuiskok tegenwoordig niet veel meer aan het koken is.

Meest Pilot-y-lijn: De 'hack' van een deelnemer is om bevroren uien te gebruiken. Nou, hé! We denken dat elke thuiskok bevroren uien gebruikt, vooral als ze veel tijd willen besparen op hun voorbereidingstijd.

Onze oproep: STROOM HET. Ondanks de ijle Easy-Bake-productkoppeling en de soms dwaze hacks voor thuiskoken, Easy Bak Battle: de thuiskookwedstrijd heeft enthousiaste deelnemers en een leuke terugkerende kampioensrimpel die het interessant maakt om naar te kijken.

Joël Keller ( @joelkeller ) schrijft over eten, entertainment, ouderschap en technologie, maar hij houdt zichzelf niet voor de gek: hij is een tv-junkie. Zijn schrijven is verschenen in de New York Times, Slate, Salon, RollingStone.com , VanityFair.com , Fast Company en elders.