katten

Stream het of sla het over: 'Inside The Mind Of A Cat' op Netflix, een gezinsvriendelijke documentaire over nieuw onderzoek naar kattengedrag

Welke Film Te Zien?
 

In de geest van een kat is een snelle (67 minuten), gezinsvriendelijke documentaire geregisseerd door Andy Mitchell die een blik werpt op nieuw onderzoek dat gedragsdeskundigen en kattenmensen nieuwe inzichten heeft gegeven in hoe hun kleine harige vrienden zich gedragen. Door middel van interviews met gedragsspecialisten, huisdiertherapeuten en mensen zoals de eigenaren van de Savitsky Cats, een getrainde kattenact die de kwartfinales van America's Got Talent , zien we dat katten niet de ondoorgrondelijke, afstandelijke huisdieren zijn die mensen zijn gaan geloven dat ze zijn.

IN DE GEEST VAN EEN KAT : STREAMEN OF OVERSLAAN?

De kern: Een van de dingen die het onderzoek, waarvan de geïnterviewde experts erkennen dat het ongeveer 15 jaar is achtergebleven bij hondenonderzoek, heeft geprobeerd aan te tonen dat het een fout is geweest om hondachtige verwachtingen te stellen aan katten, een fout die mensen al heel lang maken. . Katten tonen genegenheid en loyaliteit, maar ze zijn er niet om hun mensen te plezieren, zoals honden dat zijn.Als je ooit langzaam met je kat hebt geknipperd, of de kat met zijn buik naast je hebt zien liggen, in een van de meest kwetsbare posities waarin ze zich kunnen bevinden, weet je dat ze van je houden en - belangrijker nog - je vertrouwen. Deze film beschrijft ook hoe katten om verschillende redenen verschillende geluiden maken, en dat ze naar mensen miauwen omdat ze zo een reactie krijgen.De documentaire gaat ook over hoe katten zichzelf min of meer gedomesticeerd hebben door knaagdieren te doden voor de eerste boeren duizenden jaren geleden, en hoe hun instincten voor wilde katten er nog steeds deel van uitmaken, zelfs als het binnenkatten zijn. Maar ze zijn nog steeds trainbaar, zoals de Savitzky Cats laten zien, en kijkers krijgen een aantal methoden die zullen helpen een kat te trainen, zelfs een die zich gedraagt.

Foto: met dank aan Netflix

Aan welke films zal het je doen denken?: Netflix is ​​op de bal met kattendocumentaires en docuseries, van Kattenmensen naar de Nederlandse documentaire Kitty Love: een eerbetoon aan katten.Prestaties die het bekijken waard zijn: Alle katten in deze documentaire zijn schattig, maar de Savitsky Cats zijn fascinerend om naar te kijken, vooral Dasha. Ze kan van zeer hoge plaatsen klimmen en springen, zich aan een kabel vastklampen en ondersteboven oversteken, en allerlei andere trucjes doen. We waren ook op zoek naar de nieuwste kat, Eddy, om de truc door de ring heen te springen.

Memorabele dialoog: Dr. Wailani Sung, een gedragstherapeut bij de San Francisco SPCA, raakt geëmotioneerd door te praten over het feit dat mensen beseffen dat ze een 'diepe liefde voor het dier' hebben, en daarom kunnen mensen zoals zij haar onderzoek doen. “We doen het uit liefde voor dieren. We doen het omdat we de band tussen mens en dier herkennen. En ik weet niet waarom ik huil, stop met me aan het huilen te maken!”Geslacht en huid: Geen.

Onze mening: Als relatief recent eerste keer kattenmensen , zijn we gefascineerd geraakt door hoe onze kleine haarballen denken en handelen. Dus we hebben al het internetonderzoek gedaan dat we konden vinden, geabonneerd op YouTube van Jackson Galaxy en bekijk een heleboel kattenvideo's op Instagram en TikTok. Veel van de informatie die we zagen op In de geest van katten, van gedragsinformatie tot de geschiedenis van mensen en katten, is op talloze plaatsen online te vinden. Maar het is nog steeds een goede starter voor iedereen die een kat wil hebben of voor iedereen die dat al heeft maar wat meer inzicht wil.

De film is vooral handig om te kijken met uw kinderen, die misschien nog een beetje te jong zijn om erachter te komen wat een kat doet als hij bijvoorbeeld met zijn staart zwaait en zijn oren opzij heeft. Het is ook een goede manier om je kinderen te laten zien dat, hé, wanten misschien niet in de stemming zijn om geknepen te worden terwijl hij slaapt.

Maar de film geeft kattenmensen ook enkele tips over hoe ze je kat moeten trainen, van clickertraining tot klassieke positieve bekrachtiging. Waar het niet op ingaat, zijn enkele van de meer diepgaande problemen waarmee katten worden geconfronteerd, zoals of u uw katten binnen moet houden of buiten moet laten rondlopen, tuigtraining (ja, u kunt uw kat aan de lijn uitlaten als hij/zij laat u), en andere problemen. Het gaat zeker niet in op de hele geschiedenis van hoe katten naar de badkamer in huis gaan, wat pas de afgelopen 75 jaar is geweest.

Maar zoals we al zeiden, het is een goed startpunt. Maar we denken zeker dat het een goed punt is om na deze film in de rij te staan ​​voor Jackson Galaxy's YouTube.

Onze oproep: STROOM HET. In de geest van een kat is een goed startpunt voor toekomstige kattenmensen of ervaren kattenmensen die nieuwe dingen willen leren over hun harige vrienden. Het gaat niet zo diep, maar er zijn genoeg plaatsen online om die informatie te krijgen. Bovendien zijn er heel veel schattige katten die het scherm sieren; dat op zich is al reden om te kijken.

Joël Keller ( @joelkeller ) schrijft over eten, entertainment, ouderschap en technologie, maar hij houdt zichzelf niet voor de gek: hij is een tv-junkie. Zijn schrijven is verschenen in de New York Times, Slate, Salon, RollingStone.com , VanityFair.com , Fast Company en elders.