Mysteries

Stream het of sla het over: 'Niet verdacht' op Netflix, een Braziliaanse komedie waar een flirtende playboy dood is en iedereen een verdachte is

Welke Film Te Zien?
 

Waarom houden we van mysterieuze kappertjes, die waarbij 'iedereen in deze kamer een verdachte is?' Omdat we mee kunnen spelen, en we ook elk van deze personages op hun snotterende slechtste zien - waarvan we beweren dat ze op hun best zijn. Een nieuwe Braziliaanse komedie zet deze traditie voort, met een grote cast van personages, die allemaal schuldig zouden kunnen zijn aan moord.

ONVERDACHTIG : STROOMEN OF OVERSLAAN?

Openingsschot: Een man in een gewaad vervloekt zichzelf terwijl hij de trap van zijn herenhuis afdaalt. Hij gaat zijn studeerkamer binnen en legt drie uitnodigingen op zijn bureau. “Schurken! Vandaag is de dag!' De lichten gaan uit en hij wordt in de rug gestoken.De kern: Een paar dagen eerder stuurde de rijke playboy Jorginho Peixoto (Paulo Tiefenthaler) de uitnodigingen naar zijn landhuis voor het weekend. Zijn eerste vrouw, Bette Olivera (Maira Azevedo) krijgt er een, en haar dochter Yara (Gi Uzêda) ziet het als een kans om haar vader voor het eerst te ontmoeten. Bette's broer Áquila (Silvero Pereira) en moeder Vó Zanina (Dhu Moraes) staan ​​ook te popelen om de klootzak te gaan zien.

Zijn huidige vrouw, Patricia (Fernanda Paes Leme) krijgt ook een uitnodiging, wat vreemd lijkt, hoewel haar broer Mauricio (Rômulo Arantes Neto), die ook de advocaat van Jorginho is, hun dynamiek kent. Ze nodigt haar yoga-instructeur/sjamaan Xandra (Gkay) uit. Tot slot wordt zijn vriendin Thyellen Almeida (Thati Lopes), de penningmeester van de kerk die hij bezit, uitgenodigd; ze denkt dat hij klaar is om een ​​aanzoek te doen. Haar songwriting broer Raul (Cezar Maracujá) komt mee voor het weekend.

Natuurlijk zijn ze allemaal verrast als ze elkaar zien in het landhuis van Jorginho. Hij heeft ze daar verzameld omdat zijn leven wordt bedreigd en hij probeert activa aan elk van hen over te dragen. De Oliveras zijn ook geschokt om Bette's broer Darlison (Raphael Logam) te zien werken als Jorginho's assistent en vertrouweling. Maar de activa die hij overdraagt, zijn ook een verrassing: op de een of andere manier staan ​​bijvoorbeeld het huis en de salon van Bette op zijn naam nadat Áquila geld heeft geleend van zijn voormalige zwager. Een eiland in de familie van Patricia staat nu op zijn naam. En Thyellen is geschokt om te ontdekken dat de kerk een witwasplan is.Dus als de stroom uitvalt en Jorginho eindigt met een mes in zijn rug, is het voor de onhandige hoofdonderzoeker, Charles Nunes (Marcelo Médici) niet moeilijk om te denken dat iemand in de groep de daad heeft verricht.

Foto: ALISSON LOUBACK/NETFLIX

Aan welke shows zal het je herinneren? niet verdacht (originele titel: niets verdachts ) ligt zeker in de lijn van films als Aanwijzing of Messen uit, met tinten van de afterparty en Alleen moorden in het gebouw in de mix.Onze mening: Ook al zijn er momenten in de eerste aflevering van niet verdacht die heel breed spelen, moeten we de makers César Rodrigues en Leandro Soares de eer geven voor het vastspijkeren van de persoonlijkheden en motivaties van het grootste deel van het ensemble binnen de eerste 35 minuten.

Het helpt dat de personages zelf niet bijzonder genuanceerd zijn; de makers en hun schrijvers kunnen het publiek vertellen wat de motivaties van een bepaald personage zijn door slechts een paar uitspraken en acties. Maar in een show als deze is dat prima; het idee is om mee te spelen en te kijken of je erachter kunt komen wie het heeft gedaan, door de onvermijdelijke wendingen te nemen die een mysterieuze kapper als deze altijd heeft.

Was de eerste aflevering grappig? In delen, ja. De show probeert de in de VS gepopulariseerde stijl met één camera te behouden, waar mensen door elkaar praten en snarky commentaar hebben in plaats van oneliners. Thyellen en Raul discussiëren bijvoorbeeld over het concept van 'jurk-slippers' in een uitwisseling die ons aan het lachen maakte. En alle personages zijn aan het einde van de eerste aflevering zo goed gedefinieerd dat we verwachten dat er meer grappige dingen uit hun persoonlijkheden komen.

Een deel van wat Jorginho aan de vrouwen in zijn leven vertelde over hoe alles in zijn naam staat, was niet super duidelijk. We hebben hierboven bijvoorbeeld beschreven hoe we denken dat het eiland dat op zijn naam staat eigenlijk van de familie van Patricia was, maar we weten het niet 100% zeker. Wat we wel weten is dat Jorginho in een flashback zijn wil opzet om vrijwel iedereen kwaad te maken, dus de gevolgen van die puinhoop zal leuk zijn om naar te kijken.

Geslacht en huid: Geen in de eerste aflevering.

Afscheidsschot: Nadat hij de plaats delict heeft verpest, vertelt Nunes de groep dat 'iedereen een verdachte is'.

Slaapster: We hielden van Eliezer Motta als Washington Rodrigues, de onvermoeibare butler. Zou hij het gedaan hebben? Wie weet?

Meest Pilot-y-lijn: Darlison zegt over Áquila: 'Hij kleedt zich al sinds hij een kind was.' In 2022 is die verklaring een no-go, en Áquila zei hem terecht: ''Cross-dressing' my ass! Ik ben een dragqueen! Heb wat respect!”

Onze oproep: STROOM HET. We hopen dat niet verdacht wordt een beetje grappiger naarmate we meer in de personages duiken en meer te weten komen over wat Jorginho verborg. Maar aan het einde van de eerste aflevering zijn de personages tenminste behoorlijk goed getekend.

Joël Keller ( @joelkeller ) schrijft over eten, entertainment, ouderschap en technologie, maar hij houdt zichzelf niet voor de gek: hij is een tv-junkie. Zijn schrijven is verschenen in de New York Times, Slate, Salon, RollingStone.com , VanityFair.com , Fast Company en elders.