Stream het of sla het over: 'The Come Up' op Freeform, waar zes generatie Zers hun stempel proberen te drukken in New York

Welke Film Te Zien?
 

Het zien van twintigers, vooral degenen die begin twintig zijn, proberen het te maken in New York is al tientallen jaren geweldig voer voor reality- en scripted tv-producenten. Natuurlijk, het is ouderwets voor de 'oudjes', maar elke generatie wil mensen van hun leeftijd zien omgaan met het leven in de grote stad. De nieuwe realityserie van Freeform De Kom Op is de laatste vermelding in die traditie.hoeveel seizoenen jojo

DE KOM OP : STROOMEN OF OVERSLAAN?

Openingsschot: Een shot van New York City, dan zien we veel hippe jongvolwassenen rondlopen.De kern: De Kom Op is een realityshow die ons laat kennismaken met zes Gen Z-volwassenen die proberen hun stempel te drukken in wat zij 'Downtown New York' noemen, d.w.z. onder 14th St. (we noemden dat gebied altijd Lower Manhattan of gebruikten de individuele buurtnamen, maar wat maakt het uit). Het is een 'bijenkorf van creativiteit', zegt een van de castleden, en het wemelt van de jonge volwassenen die gewoon proberen hun carrière en leven op te bouwen tussen groepen van even creatieve mensen.

Fernando Casablancas is een model, die in zijn jaar in New York al grote campagnes heeft gevoerd. Claude Shwartz is een acteur die geboren is in New York. Ze ontmoet Ben Hard, die vanuit San Antonio naar New York verhuisde, in een acteerles; hij houdt van hoe cool en afgestemd Claude lijkt te zijn.

Taofeek Abijako is de jongste ontwerper die een New York Fashion Week-presentatie heeft, waar hij zich op voorbereidt in de eerste aflevering. Sophia Wilson, ook geboren in New York, is een fotograaf die sinds haar 13e grote merken en publicaties heeft gefotografeerd. En Ebon Gore is een feestorganisator en model, die een voortrekkersrol heeft gespeeld bij het helpen van de transgemeenschap om veilig te blijven.Foto: Adeline Lulo/Freeform

Aan welke shows zal het je herinneren? Het eerste seizoen van De echte wereld , alleen met meer vertegenwoordiging van de BIPOC- en LGBTQIA+-gemeenschappen.

Onze mening: Elke generatie heeft hun 'jonge mensen bevinden zich in New York'-show, of het nu script is of realiteit. Het maakt niet uit of de hippe buurten in de vijf stadsdelen vol staan ​​met ambachtelijke augurkwinkels of verlaten gebouwen; het is de sfeer die mensen van overal aantrekt om te zien of ze hun eigen stempel kunnen drukken. Dat is wat we zien met De Kom Op , hoewel de eerste aflevering niet al te diepgaand wordt met een van de castleden.Een van de dingen die we waarderen aan de cast die voor de show is geselecteerd, is dat ze allemaal op verschillende niveaus van succes zijn, zelfs op hun relatief jonge leeftijd - de oudste persoon in de cast is 24. Het kan gewoon een functie zijn van onze influencers-samenleving dat al deze mensen een paar jaar eerder in hun carrière zijn gevorderd dan ze in het verleden zouden hebben gedaan, maar het is verfrissend om mensen te zien met meer dan een vaag gevoel voor richting en meer een verlangen om rond te hangen en te feesten.

Maar we weten niet zeker hoe deze show, met zijn 30 minuten durende afleveringen en een cast die redelijk verspreid is - hoewel er veel situaties zullen zijn waarin producenten castleden bij elkaar krijgen, zoals Ben en Claude in hetzelfde acteerwerk workshop - zal echt een van de cast op een meer dan oppervlakkige manier van dienst zijn. Zullen we Claude en Ebon meer laten duiken in de problemen waarmee ze als transvrouwen en de transgemeenschap in het algemeen worden geconfronteerd? Zal de enige cis-blanke man in de cast, Ben, slimmer zijn dan hij in de eerste aflevering laat zien of zal hij verrast zijn door wat hij in de stad meemaakt? Zullen Taofeek en Sophia allebei de druk voelen van al deze verantwoordelijkheid zo vroeg?

Die en meer kwesties zouden de show meer maken dan een oppervlakkig onderzoek van creatievelingen die rondhangen in de Lower East Side. Misschien is dat iets waar deze show gewoon niet toe in staat is. Maar we hopen van wel, anders is het gewoon iets dat interessant kan zijn voor jongere zoomers die ervan dromen in New York te wonen, maar zich voor millennials als een oude hoed zullen voelen.

Geslacht en huid: Geen in de eerste aflevering.

hoe kan ik de 49er-game bekijken?

Afscheidsschot: Taofeek is een beetje in paniek vlak voor zijn NYFW-show; de set wordt nog geverfd en niet alle modellen zijn binnen.

Slaapster: Gezien het feit dat we gek op fotografie zijn, zijn we gefascineerd door hoe Sophia op zo'n jonge leeftijd een veelgevraagd fotograaf is geworden. Het lijkt alsof ze zich vanaf dat moment heeft voorgesteld wat ze van haar leven wilde, en die focus is duidelijk zichtbaar bij een cast die, met uitzondering van de even gefocuste Taofeek, het grotendeels haalt in meer kortstondige bezigheden.

Meest Pilot-y-lijn: Claude besluit een lijst te lezen met grove dingen die in hotdogs worden gevonden terwijl Ben zijn eerste bonafide 'vuile waterhond' uit een kar eet. Ben, zegen hem, eet toch. Misschien vinden we Ben leuk.

Onze oproep: STREAM HET, vooral als je Gen Zers in je leven hebt die willen dat mensen van rond hun leeftijd het goed doen in New York. De Kom Op het ziet er niet naar uit dat het een bijzonder diepe show gaat worden, en iedereen die ouder is dan de castleden heeft dit soort shows vaak gezien. Maar het is leuk om te zien hoe de “jongeren” anno 2022 de grote stad zien.

Joël Keller ( @joelkeller ) schrijft over eten, entertainment, ouderschap en technologie, maar hij houdt zichzelf niet voor de gek: hij is een tv-junkie. Zijn schrijven is verschenen in de New York Times, Slate, Salon, RollingStone.com , VanityFair.com , Fast Company en elders.