Stream Het Of Sla Het Over

Taylor Swift Disney Plus 'Folklore' Review: streamen of overslaan?

Welke Film Te Zien?
 

Taylor Swift komt dichtbij en persoonlijk met The Long Pond Studio-sessies (Disney+), die haar verrassingsalbum van eerder dit jaar in zijn geheel (samen met één bonustrack) ten gehore brengt met de medewerkers die het samen met haar vanaf een veilige afstand hebben gebouwd. Folklore is genomineerd voor Album van het Jaar bij de Grammy's van 2021.

TAYLOR SWIFT'S FOLKLORE: DE LANGE VIJVERSESSIES : STREAMEN OF OVERSLAAN?

De kern: Eind juli 2020 viel Taylor Swift uit Folklore de wereld in, fris nieuw materiaal dat aanvoelde als een warme taart op de vensterbank voor een tevreden uitgehongerde cultuur. Tijdens Lockdown Life vroegen we ons allemaal af welke kant het op was. En met haar achtste album ontdekte Swift dat de beste uitweg was om diep naar binnen te kijken. Folklore: The Long Pond Sessions begint tijdens Quarantine, met de zangeres en songwriter die ons rondleidt in haar huis, dat ze ombouwde tot een opnamestudio toen duidelijk werd dat de Lockdown een laboratorium was geworden voor haar nieuwe materiaal. De actie verschuift vervolgens naar Upstate New York en Long Pond Studios, de thuisbasis van Aaron Dessner, stichtend lid van The National en een gevierd producer en medewerker. Zoals Swift vertelt, nam ze tijdens Lockdown contact op met Dessner om te kijken naar een samenwerking; uiteindelijk stuurden ze materiaal op afstand heen en weer, en samen met co-producer Jack Antonoff (Bleachers, Lorde), weefden Folklore in de stof van een album. Het is belangrijk dat we het spelen, vertelt Swift aan het begin van de film aan Dessner en Antonoff. Dat zal voor mij nodig zijn om te beseffen dat het een echt album is. Het lijkt een grote luchtspiegeling. En als dat geen metafoor is voor het hele leven tijdens deze pandemie, wie weet dan wel.



Lange vijver ontvouwt zich dan zoals de tracklist van het album doet, elk nummer uitgevoerd in de comfortabele omgeving van Dessner's studio, omgebouwd van een oude schuur en liggend naast, je raadt het al, een lange vijver. Swift, zittend op een doorleefde bank, haar microfoon voor zich en akoestische gitaar binnen handbereik; Dessner, vaak op piano maar verdubbelend op verschillende gitaren en een Fender bas; en Antonoff, rinkelend op een gitaar, tikkend op een gedempte snaredrum en afwisselend twee keyboards tegelijk bespelend. De nauwe, comfortabele uitvoeringen, waarbij elke muzikant tegenover elkaar staat, worden afgewisseld met gemoedelijke passages, waarin het trio de betekenis en boodschap in het materiaal bespreekt, maar ook gemakkelijk afdwaalt in de technische aspecten van hun werk, en hoe de eisen van het opnemen van een opnemen in een lockdown, verspreid over duizenden kilometers, deed de look en feel van de nummers oplossen en verschuiven en weer tevoorschijn komen. Er is een spirituele link naar VH1 Verhalenvertellers hier, maar de intimiteit is verhoogd naar 11.



slangenfilms op netflix

Foto: Disney Plus

Aan welke films zal het je doen denken? Met zijn akoestische setting, zacht verlichte tracking shots en in-the-room kwaliteit, Lange vijver deelt zijn DNA met de legendarische’ van PBS Stadsgrenzen van Austin concertseries, waarvan afleveringen beschikbaar zijn om te streamen op de ACL-website . En hoewel het om de een of andere reden niet volledig akoestisch is en vaak onstuimig en rauw is Lange vijver suggereert ook de legendarische live ontknoping van The Band, de door Martin Scorsese gefilmde Laatste Wals .



Prestaties die het bekijken waard zijn: Taylor Swift is de definitie van A Big Star en heeft die kroon vaak ten goede of ten kwade gedragen, zowel vanuit haar perspectief als dat van de consument. Het is dan verfrissend om haar in de uitgeklede setting te zien en te horen Lange vijver aanbiedingen. Ze is in staat om buiten haar publieke persoonlijkheid te treden en tegelijkertijd meer te illustreren van wat haar drijft.

power book 2 seizoen 2 release datum 2021

Memorabele dialoog: In gesprek met Dessner over de Folklore track Mad Woman complimenteert Swift haar medewerker voor het ontwikkelen van zo'n onheilspellende, krachtige pianopartij, waardoor ze kon ontdekken dat ze een vrouw was, daarbuiten in deze gekke wereld. Het meest woede-opwekkende element van het vrouw-zijn is het gaslicht dat plaatsvindt wanneer, weet je, al eeuwenlang van ons wordt verwacht dat we mannelijk gedrag stilletjes absorberen.



Geslacht en huid: Geen.

Onze mening: De warmte die inherent is aan The Long Pond Studio-sessies moet worden gebotteld in een glazen pot en in de wortelkelder worden bewaard voor de lange, donkere winternachten die komen gaan. De bekende vocale frasering van Taylor Swift krijgt een nieuwe zwaartekracht in deze uitgeklede setting, zowel vanuit technisch als esthetisch oogpunt, en haar medewerkers houden de nummers stabiel. Dessner en Antonoff streven nooit naar histrionics en houden het materiaal altijd op een gestaag, meditatief gesnor. Deuropeningen, roest, auto's, kliffen, littekens, bloed: de lyrische toetsstenen van Folklore hier worden weergegeven in hoofdletters, ook al is de algehele sfeer meestal klagend. Swift leunt tegen elke satirische knipoog in haar liedjes, elk woordspeling of interpunctie-rijmschema - met het gespaarde popfineer heeft ze nooit luider geklonken.

De verwrongen en beschadigde wereld slaagt er nog steeds in om zijn klauw in Long Pond Studio te bereiken. Vanwege de pandemie treedt Bon Iver op vanuit Eau Claire, Wisconsin, vertellen de ondertitels ons terwijl de muzikanten beginnen aan de Folklore opvallende ballingschap, en plotseling zijn we in zijn studio, een zoekende solocamera die een gemaskerde Justin Vernon vastlegt terwijl hij zijn wervelende, collaboratieve draai geeft, zijn stem die ingrijpt bij Swift. Het is de majesteit van duet in muziek, nog krachtiger gemaakt door de grootte van de afstand.

bekijk jojo deel 4

The Long Pond Studio-sessies zet zijn optredens zeker in de schijnwerpers. Maar een echt hoogtepunt van zijn gespreksmomenten zijn de stukjes en beetjes winkelpraat die deze steenkoude professionals op elkaar laten vallen. Snel zeggen van een zang, het klonk echt goed, verzonken daar in dat register, of Dessner sprak gemakkelijk over de stekelige harmonische veranderingen in een bepaald nummer, en hoe Swift zijn bedoelingen weerspiegelde in het songwritingproces, ondanks de creatieve beperkingen van werken op afstand . Toch zijn de liedjes van Folklore zijn aan de voorhoede van Lange vijver , zoals ze zouden moeten zijn. Het is tenslotte de eerste keer dat een van deze muzikanten ervan kan genieten om ze IRL te spelen.

Onze oproep: STROOM HET. Folklore: The Long Pond Studio-sessies is een balsem voor de ziel als we een extreem niet cool jaar afsluiten, nog steeds nogal uitgehongerd zijn naar nieuwe inhoud, en misschien willen kruipen met een comfortabele trui ergens naast een vuur en de muzikanten hun garens laten spinnen. Het is een intiem portret van kunstenaars aan het werk en staat in schril contrast met de zeer openbare, zeer poppersonage die Swift gedurende een groot deel van haar carrière heeft gekenmerkt.

Johnny Loftus is een onafhankelijke schrijver en redacteur die in Chicagoland woont. Zijn werk is verschenen in The Village Voice, All Music Guide, Pitchfork Media en Nicki Swift. Volg hem op Twitter: @glennganges

Kijk maar Taylor Swift's Folklore: The Long Pond Studio Sessions op Disney Plus

wat is max's achternaam in vreemdere dingen