Andere

Wat 'gearresteerde ontwikkeling' goed had over de grensmuur van Donald Trump

Welke Film Te Zien?
 

Een van de belangrijkste campagnebeloften van president Donald Trump was dat hij een muur zou bouwen over de grens tussen de VS en Mexico om de illegale immigratie naar de Verenigde Staten te verminderen en dat Mexico de muur zou betalen. Dit uitgangspunt raakte een snaar bij een Republikeinse fanbase die binnenkort Trump-supporters zou worden. Trump heeft echter geen muur gebouwd. Hij is momenteel een hek aan het bouwen en Mexico moet er nog voor betalen.

Trump was echter niet de eerste die een grensmuur bedacht. De populaire tv-show Gearresteerde ontwikkeling was de eerste om een ​​deel van de politiek achter een grensmuur te schetsen en hoe de structuur van zo'n barrière eruit zou zien. In 2018 was de cast van Gearresteerde ontwikkeling , waaronder David Cross, beweerde zelfs dat Trump hun idee voor een grensmuur had gestolen:

George Bluth, ook bekend als George Sr. (Jeffrey Tambor), begon voor het eerst met het bespreken van de muur in seizoen 4 van de serie toen hij probeerde politicus Herbert Love (Terry Crews) om te kopen om de bouw ervan publiekelijk te ondersteunen, zodat de worstelende Bluth Company het contract kon krijgen. Volgens een 2019 Washington Post artikel, het kleine North Dakota-bedrijf Fisher Sand and Gravel dat door Trump werd aangeprezen, het contract voor een grensmuur van $ 400 miljoen heeft gekregen. Merk je overeenkomsten op?

Lindsay Bluth Fünke (Portia de Rossi) wilde haar verzet tegen de muur uiten, maar sliep later met Love en kreeg uiteindelijk de aanwezigen bij een van zijn bijeenkomsten in de war ter ondersteuning van de muur. Ze was hoe dan ook best tevreden met het gejuich. Dit is een tactiek die Donald Trump sinds zijn eerste campagne heeft gebruikt, om consequent over de muur te praten om steun van zijn basis te krijgen en stemmen veilig te stellen.George Sr. en zijn vrouw Lucille Bluth (Jessica Walter) bespraken later hoe we die zuignap 5 mijl hoog moeten bouwen, maar later dat hij te lang is. Het zal nooit standhouden. Volgens een artikel van januari 2020 van USA Today waaiden windstoten over een deel van de grensmuur van president Trump met Mexico in Californië.

Ook was er op een bepaald moment tijdens de show een geschil tussen een deel van het gekochte land waar het bedrijf Bluth mogelijk de muur zou bouwen. De Mexicaanse Romneys beweerden de eigenaar van het land te zijn en stonden het Bluth-bedrijf niet toe verder te gaan. Volgens een BBC nieuws artikel gedateerd februari 2020, werden heilige Indiaanse begraafplaatsen opgeblazen door Trump om zijn muur te bouwen.Tot slot, aan het einde van seizoen 5, bespreken George Sr. en Lucille hoe iemand gemakkelijk de muur kan beklimmen met een touwladder voordat ze de opdracht geven om de muur te verwijderen. Dit gebeurde eigenlijk met de grensmuur van Trump, samen met vele andere doorbraken sinds de constructie, zoals je hieronder kunt zien.

Michael is een muziek- en televisiejunkie die dol is op de meeste dingen die niet compleet en totaal saai zijn. Je kunt hem volgen op Twitter - @Tweetskoor

Stroom Gearresteerde ontwikkeling op Netflix