Oesters: hoe smaken ze en hoe eet je ze?

Welke Film Te Zien?
 
Ga naar Recept

Heb je je ooit afgevraagd hoe je oesters eetOngeveer 95% van de oesters die wereldwijd worden geconsumeerd, worden op de boerderij gekweekt. Hoewel er veel vraag naar is, hebben veel mensen nog nooit rauwe oesters in de halve schaal geprobeerd. Hierdoor missen ze een van de meest romantische gerechten ter wereld. Ze staan ​​ook op onze lijst van Duurste voedingsmiddelen .In dit artikel beantwoorden we vragen als: Hoe smaken oesters'>

Net als onze andere gids voor wat mysterieuze ingrediënten kunnen zijn, zoals: Paddestoelen , truffels , Uni , en Kaviaar , dit is een uitgebreid artikel. Lees verder om alles te weten te komen over oesters voor uw volgende maaltijd voor een speciale gelegenheid.Wat zijn oesters'>

Oesters zijn een soort oceaanschelpdieren, met name tweekleppige weekdieren. Ze leven in kustwateren en verzamelen zich rond pieren, grote rotsen of oude schelpen. Naarmate ze groter worden, worden ze samensmelten en creëer een structuur die lijkt op een koraalrif.

Terwijl ze een structuur creëren die ook dienst doet als leefgebied voor andere dieren en planten, helpen ze ook het water te filteren door zich te voeden met algen.

Zijn Oesters Veganistisch'>

Het antwoord op de vraag 'zijn oesters veganistisch', hangt af van iemands definitie van veganistisch. Sommige vegetariërs en veganisten zijn comfortabel met het eten van weekdieren zoals mosselen en oesters omdat ze geen centraal zenuwstelsel of brein hebben.

op welke zender is de wedstrijd van de chef vanavond

Als tweekleppige weekdieren zijn oesters beslist geen planten, dus ze zouden niet in aanmerking worden genomen plantaardig . Zonder hersenen is het echter onwaarschijnlijk dat weekdieren pijn voelen zoals andere dieren en vissen. Om deze reden zullen sommige veganisten oesters eten, en zoals we zullen bespreken, kunnen ze een goede bron van zink en vitamine B12 zijn.

Afbeelding: Shutterstock

Duurzaamheid van schelpdieren

Volgens oceaanboer Bren Smith in De oceaanoplossing film, oesters en mosselen behoren tot de meest duurzame voedingsmiddelen. Rundvlees is ongeveer 28 kg CO2 per 1 kg rundvlees, terwijl mosselen 0,6 kg CO2 per kg mosselvlees kunnen zijn, wat lager is dan zelfs de meeste veganistische eiwitbronnen.

Ze zijn niet alleen duurzaam, maar de kweek van schelpdieren kan zelfs gunstig zijn voor het milieu, omdat ze de oceaan reinigen en een bloeiend onderwaterecosysteem creëren voor ander zeeleven.

Als een van de groenste voedingsmiddelen die er zijn, zijn oesters een fantastische milieuvriendelijke eiwitkeuze.

Zijn oesters goed voor je'>

Een veelgestelde vraag van oestereters is: 'zijn oesters goed voor u?' Het goede nieuws is dat ongeacht de soorten oesters die u verkiest, een oester tal van gezondheidsvoordelen biedt.

Net als andere soorten schelpdieren bevatten oesters weinig calorieën. Hoewel gekookte oesters, zoals gefrituurde oesters, minder gezond zijn voor het hart, zijn ze nog steeds een betere caloriearme optie dan ander gefrituurd voedsel.

Ze zijn ook rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamine d, koper, ijzer, b12 en zink.

Degenen die zwanger zijn of een verzwakt immuunsysteem hebben, moeten rauwe schaaldieren vermijden.

Zijn Oesters Levend'>

Het zal je misschien verbazen dat als je oesters in de halve schaal eet, ze inderdaad leven. Als je rauwe oesters eet, wil je er zeker van zijn dat ze vers, levend en koud zijn. Natuurlijk, als je ze in de oven of op de grill kookt, zullen ze niet leven als ze worden geconsumeerd.

Zijn oesters een afrodisiacum?

Een afrodisiacum is een voedsel of stof die de seksuele ervaring van een persoon beïnvloedt. Afrodisiaca kunnen seksuele aantrekkingskracht, verlangen of plezier vergroten. Omdat oesters als romantisch voedsel worden beschouwd, vragen veel mensen zich af: 'zijn oesters een afrodisiacum?'

Terwijl degenen die van oesters houden een boost in hun humeur ervaren wanneer ze ze eten, is er geen wetenschappelijk bewijs dat suggereert dat oesters een afrodisiacum zijn. Echter, sinds het antwoord op 'Zijn oesters gezond voor u?' is ja, ze kunnen bijdragen aan een gezonde zin in seks.

Oesters bevatten een hoog gehalte aan stemmingsverhogende voedingsstoffen, vitamines en mineralen zoals de essentiële vetzuren DHA en EPA.

Hoe smaken oesters?

De meeste mensen begrijpen dat oesters zeevruchten zijn, maar hoe verhouden ze zich tot andere soorten zeevruchten, en hoe smaken oesters? Het antwoord hangt af van verschillende factoren, zoals de oestervariëteit, geografische locatie en meer. Net als wijn en andere landbouwproducten hebben oesters een uniek terroir. Hun smaak wordt beïnvloed door het water waarin ze leven.

Net als andere zeevruchten, mogen oesters niet overdreven visachtig smaken. Ze hebben eerder een zeer subtiele vissmaak, smaken naar de oceaan, met minerale tonen die variëren afhankelijk van het type.

Hoewel rauwe oesters zelf geen sterke smaak hebben, worden ze meestal geserveerd met citroen of saus die smaak toevoegt. De oestersmaak wordt intenser naarmate ze langer worden gekookt.

Sommige mensen hebben misschien maar één of twee soorten oesters in hun leven meegemaakt en gaan ervan uit dat ze op een bepaalde manier smaken. Als ze ergens anders heen reizen, zullen ze misschien verrast zijn om oesters te vinden met totaal verschillende smaken en texturen.

Zout

Een van de eerste bepalende kenmerken van oesters op de halve schaal is de zoute smaak. Zout is het eerste dat veel mensen opmerken als ze een oester voor het eerst proeven. Omdat ze het zoutgehalte van hun omgeving aannemen, kan dit aspect van hun smaak drastisch veranderen.

Vind je een oester te zout naar jouw smaak, overweeg dan om er een scheutje vers citroensap aan toe te voegen. Citroen zal een deel van het zout teniet doen en je een extra kick van smaak geven.

textuur

De textuur is een ander cruciaal aspect bij het beantwoorden van: 'Hoe smaken oesters?' De textuur is gerelateerd aan de versheid van de oester en de watertemperatuur waar hij vandaan komt.

De meest verse rauwe oesters bieden een textuur die trouw is aan hun aard. Verse oesters uit koud water zijn steviger dan die uit warm water. Tenzij de oester oud of van lage kwaliteit is, is de keuze een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Zoetheid

Nadat je het zout en de textuur van je rauwe oester hebt opgemerkt, zul je de afdronk opmerken. Elke oester heeft zijn zoetheid die blijft hangen nadat je hem hebt doorgeslikt.

Sommigen vergelijken de smaak met komkommers of meloenen. Andere soorten oesters hebben tonen van koper, zeewier of aardse smaken . Dit verandert op basis van waar de oester vandaan komt en of deze wordt bereid als rauwe of gekookte oester.

Yellowstone tv-showkanaal

Blue Point-oesters van de oostkust

Rassen

Verschillende soorten oesters zijn te koop in restaurants en markten, elk met zijn unieke kenmerken. Het belangrijkste verschil tussen de verschillende rassen is hun geografische ligging.

Hoewel dit misschien onbelangrijk lijkt, heeft het een merkbare invloed op hun smaak, textuur, grootte en meer. Er zijn meer dan 200 soorten oesters in de wereld, maar in de Verenigde Staten worden er slechts vijf verkocht.

Atlantische Oceaan

Atlantische oesters zijn de meest voorkomende oesters die op markten worden verkocht en in restaurants over de hele wereld worden geserveerd. Dit komt deels door hun groeicyclus. In 18 maanden kunnen ze klaar zijn voor de markt met een lengte van ongeveer 3 tot 7 inch.

Ze worden meestal gevonden langs de kust van de oostelijke Verenigde Staten. Vanwege de koelere wateren in deze regio, zijn rauwe oesters crips en hebben ze intense smaken van de oceaan. Ze zijn zout en romig met hints van aardse tonen.

Blauwe punt zijn een van de meest populaire soorten aan de oostkust. Ze zijn het beste levend op de halve schaal of op de grill met kruidenboter.

Europese Flats

Europese flats ontstaan ​​langs de West-Europese kust. Na een eerste mislukte poging om de soort aan de oostkust van de Verenigde Staten te introduceren, begonnen wilde Europese flats te bloeien langs de kust van New England.

In tegenstelling tot Atlantische oesters op de halve schelp is deze soort veel minder zout en iets zoeter. Het wordt ook geïdentificeerd door zijn stevige textuur en metaalachtige smaak. Deze textuur maakt ze perfect voor elke gekookte oesterschotel.

Kumamoto

Kumamoto-oesters zijn te vinden langs de Pacifische kust in Noord-Amerika en zijn populair bij zowel beginnende oesterconsumenten als doorgewinterde chef-koks. Dit komt door hun unieke smaak en kleine formaat.

Als je je afvraagt, 'hoe smaken oesters,' zijn Kumamoto-oesters een van de zoetste soorten oesters. Met bijna geen 'visachtige' smaak, zijn dit geweldige oesters voor beginners om te proberen.

Olympia Oesters

Olympia-oesters komen uit de Pacific Northwest, met name de Puget Sound in de staat Washington. Hun ovale vorm is uniek in vergelijking met andere soorten.

Hoewel licht op het vlees, hebben deze oesters een sterke, zoute smaak. De textuur is romig en vergelijkbaar met die van Europese oesters.

Pacifische Oesters

Net als Olympia-oesters worden Japanse oesters gevonden in de Pacific Northwest van de Verenigde Staten. Ze zijn echter inheems in Japan. Dit populaire type oester is het beste voor beginners vanwege de overeenkomsten met Kumamoto-oesters.

Ze hebben een zoete smaak en een zachte textuur, evenals een romigheid die blijft hangen nadat je ze hebt gegeten. Als je niet van de zware zoutsmaak houdt die typisch is voor sommige soorten oesters, dan zijn deze een goede keuze.

Hoe oesters op de halve schaal te eten?

Veel mensen vragen zich af: 'leven oesters als je ze eet'>

Het hangt er echter ook vanaf of je gekookte oesters of rauwe oesters op de halve schelp bestelt. Veel chef-koks en voedselcritici raden aan om rauwe oesters te eten voor een maximale smaak. De keuze is echter uiteindelijk aan u. Als je je niet op je gemak voelt bij het idee van rauwe oesters, wil je misschien beginnen met een gerecht als Oesters Rockefeller .

Als je ervoor kiest om rauwe oesters in de halve schaal te eten, moet je leren hoe je oesters op de juiste manier eet. Als u de juiste aanpak kiest, krijgt u de beste ervaring.

Laat de oester los

We raden om meerdere redenen aan om je rauwe oesters met een kleine vork te eten. De eerste reden is dat je er dan zeker van kunt zijn dat de oester uit zijn schelp komt. Als het nog steeds vastzit, zul je het moeilijker hebben om het te eten.

Een andere reden is dat de methode van ‘slurpen’ ervoor zorgt dat je niet de hele ervaring opdoet om oesters te leren eten. Bovendien kan het eten van je oester uit de halve schaal je een mondvol zout water opleveren. In sommige gebieden is dit minder dan ideaal.

Voeg de juiste saus toe

De juiste saus kan uw oester-etende ervaring verhogen. Hoewel we aanraden te beginnen met rauwe oesters met een beetje citroensap om de smaak goed te begrijpen, zijn er andere sauzen om je ervaring nog beter te maken.

Een van de beste sauzen voor oesters is een reseda saus. Het is gemaakt met sjalotten, azijn en gemalen peper. Het past goed bij de zilte zeesmaak van verse oesters. Cocktailsaus of mierikswortel zijn echter ook goede opties.

Wees er zeker van om te kauwen

Als je ooit iemand in een film een ​​oester hebt zien eten, lijken ze hem terug te schieten alsof het een alcoholshot is. We raden echter af om te slurpen. Neem in plaats daarvan de tijd om op je oester te kauwen.

Hoewel de textuur van oesters sommige mensen afschrikt, is kauwen de beste manier om de hele ervaring van het eten van een oester op te doen. Je kunt de textuur waarderen terwijl je de volle smaak vrijgeeft. Voor veel soorten oesters is dit de beste manier om zijn zoetheid vrij te geven.

Kies de juiste koppeling

De drink je koppel met uw oesters kan net zoveel invloed hebben op de smaak als de saus die u ermee gebruikt. Wij raden witte wijn aan zoals een sauvignon blanc of champagne.

Haal je oesters op de halve schaal

Of je nu nieuw bent in de wereld van rauwe oesters in de halve schaal of dat het een van je favoriete maaltijden is, het valt niet te ontkennen dat oesters een smakelijke, duurzame en gezonde optie zijn voor je volgende speciale gelegenheid.

Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar in veel supermarkten en vismarkten, en ze kosten momenteel ongeveer $ 2,00 per stuk. Als u in een kustgebied woont, vindt u ze misschien zelfs op uw lokale boerenmarkt.

Als je van plan bent om ze zelf te serveren, moet je natuurlijk eerst leren hoe je oesters kunt pellen. Mijn aanbeveling is om ze eerst in een restaurant te proberen.

Doorgaan naar inhoud Opbrengst: 6 oesters

Hoe rauwe oesters op de halve schaal te eten?

Voorbereidingstijd 5 minuten Totale tijd 5 minuten

U vraagt ​​zich misschien af, 'hoe smaken oesters?' en hoe je ze moet eten. Dit is wat je moet weten, of je nu in een restaurant bent of thuis rauwe oesters serveert.

ingrediënten

instructies:

  1. Plaats een paar kopjes ijs in een zak ter grootte van een liter en sla met een deegroller om te pletten. Bedek een grote serveerschaal (een bord werkt prima) met het ijs.
  2. Bewaar je oesters gekoeld tot ze klaar zijn om te serveren. Als je de oesters zelf gaat pellen, heb je een oester-scheermes nodig, dat je in het gewricht van de oester steekt en openwrikt. Als de oesters zijn gepeld, moet er wat oceaanwater achterblijven. Probeer dat water op de oester te houden, zodat hij niet uitdroogt.
  3. Leg de oesters op de halve schelp op het bord met ijs. Hierdoor blijven de oesters koud en blijven ze rechtop.
  4. Bestrooi uw oesters net voor het eten met uw keuze aan accessoires - mignonettesaus, hete saus of een scheutje verse citroen.
  5. Gebruik een kleine vork om de oester uit de schelp te scheppen.
  6. Als je oesters eet, slurp ze dan niet naar binnen zoals je soms in films ziet. Kauw en merk de verschillende smaken op.

Opmerkingen:

Hoe smaken oesters?


Net als andere zeevruchten, mogen oesters niet visachtig smaken, maar smaken naar de oceaan. Oesters hebben een heel subtiele smaak, maar je kunt ze smaakvoller maken door saus of citroensap toe te voegen. De unieke smaak is afhankelijk van waar de oesters leefden. Net als bij wijn of olijfolie kun je verschillende minerale tonen in verschillende soorten oesters opmerken.

gaga en tony bennett
Voedingswaarde-informatie:
Opbrengst: 6 Portiegrootte: 1 oester
Hoeveelheid per portie: Calorieën: 41 Totaal vet: 1g Verzadigd vet: 0g Trans vet: 0g Onverzadigd vet: 1g cholesterol: 25mg Natrium: 53mg Koolhydraten: 2g Vezel: 0g Suiker: 0g Eiwit: 5g

Voedingsinformatie wordt automatisch berekend door Nutritionix. Ik ben geen voedingsdeskundige en kan de nauwkeurigheid niet garanderen. Als uw gezondheid afhankelijk is van voedingsinformatie, bereken dan opnieuw met uw favoriete rekenmachine.