dranken

Golden Pumpkin Spice Latte

Welke Film Te Zien?
 
Ga naar Recept

Ontdek hoe je thuis een betere pompoenkruiden latte kunt maken met dit eenvoudige recept! Gemaakt met kurkuma gouden melk, espresso en amandelmelk, deze gezellige zelfgemaakte pompoenkruid latte is een gezonder veganistisch PSL-alternatief. Dit recept zou zelfs een heerlijk drankje na het eten zijn op Thanksgiving.Oktober vliegt dit jaar voorbij. De Halloween-kostuums van de kinderen zijn bijna klaar en ik kijk nu al vooruit naar Thanksgiving (gek). Met onze recente wervelwind van verhuizingen en een zeer moeilijke en emotionele start van het schooljaar voor een van mijn meisjes, heb ik geen moment gehad om te stoppen en de... uh... pompoenkruidmagie te ruiken die in de herfst overvloedig aanwezig is.Gisteren nam ik een dag vrij van alle dingen die ik 'zou moeten' doen en ging naar een hete yogales en volgde het op met een zelfgemaakte amandelmelk-pompoenkruid latte. Het was precies wat ik nodig had om de batterijen op te laden, en ik deel dit om jou aan te moedigen hetzelfde te doen. Hoe dat er voor jou ook uitziet.

Deze zelfgemaakte latte met gouden pompoenkruiden, 'PSL', zo je wilt, duurt slechts een minuut of twee om op te zwepen en is gezonder, lekkerder en goedkoper dan het op te halen bij de meeste coffeeshops.Pumpkin Spice Latte Ingrediënten

In tegenstelling tot sommige coffeeshopversies die gearomatiseerde siropen gebruiken, maak ik mijn pompoenkruidenlattes met echte voedselingrediënten. Dit is een geweldige traktatie om te maken als je nog maar een eetlepel pompoenpuree over hebt van het maken van wat Glutenvrije Pompoen Muffins , Veganistische Pompoentaart, a Pompoen Smoothie , Pompoentaart Dessert Hummus , of Curry Pompoen Linzensoep .Deze zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte is als een combinatie tussen gouden melk en koffie. Ik verzoet het op natuurlijke wijze met ahornsiroop, wat heerlijk is, of calorievrije suikervrije biologische stevia (ik gebruik het merk Trader Joe). Ik gebruik het liefst amandel- of kokosmelk. Ik geniet momenteel echt van de ongezoete kokosmelkdrank van Trader Joe, omdat deze niet scheidt bij verhitting.

Wat is een Golden Latte'>

Een gouden latte is een warme melkachtige drank doordrenkt met kurkuma voor een gouden kleur en een superfood-boost. Gouden lattes kunnen al dan niet koffie bevatten. Ik deelde een koffie-free Chai Gekruide Gouden Latte een keer eerder! Kurkuma curcumine is een krachtige natuurlijke ontstekingsremmer (lees er meer over op Dr. Ax ). Zwarte peper helpt het lichaam kurkuma-curcumine te absorberen, dus ik voeg een beetje toe aan deze gouden pompoenkruiden latte. Het voegt ook een beetje meer pit toe, wat leuk is! Je kunt ook kurkuma (vers of gemalen) toevoegen aan smoothies. Kijk naar mijn Tropische Kurkuma Smoothie De volgende. Ik voeg het hier ook aan toe Citroen Smoothie en Kurkuma Gekruide Rijst .

Hoe maak je thuis een Pumpkin Spice Latte?

Ik warm mijn melk op en vervolgens alle ingrediënten voor deze gouden latte in de blender om een ​​minuut op te schuimen. Je kunt de ingrediënten ook in een kleine steelpan doen en door elkaar kloppen. Als je een blender gebruikt, wees dan heel voorzichtig met het mengen van hete vloeistof, omdat deze eruit kan spuiten en verbranden. Ik laat de bovenkant op een kier staan ​​en dek af met een handdoek.

Om de Pumpkin Spice Latte te serveren, werk je af met je favoriete slagroom. Er is nu een verscheidenheid aan niet-zuivel toppings met slagroom beschikbaar, of je kunt je eigen toppings maken door wat gekoelde ingeblikte kokosroom te kloppen.

Deze gouden Pumpkin Spice Latte is zo gemakkelijk thuis en een welkome warme herfsttraktatie. Hoewel ik meestal slagroom oversla, denk ik dat het hier een groot verschil maakt, dus ik raad ten zeerste aan een beetje overgoten met een snufje pompoentaartkruiden.

Doorgaan naar inhoud

ingrediënten

  • 1 shot espresso
  • 1 kopje niet-zuivelmelk, opgewarmd
  • 1 eetlepel pompoenpuree
  • 1 theelepel pompoentaartkruiden
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • snufje versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel ahornsiroop en/of biologische stevia naar smaak
  • favoriete zuivelvrije slagroom

instructies:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de slagroom in een blender. Mix tot alles goed gecombineerd en schuimig is, ongeveer 1 minuut. Wees zeer voorzichtig bij het mengen van warme voedingsmiddelen/dranken. Ik laat de bovenkant op een kier staan ​​en dek af met een handdoek. U kunt ook de ingrediënten in een kleine steelpan op middelhoog vuur door elkaar kloppen. Voeg naar smaak meer zoetstof toe.
  2. Schenk in een mok en werk af met slagroom en een snufje pompoentaartkruiden.